Litterære rejser

Rejsebeskrivelser fra Bloomsday i Dublin 2018:

Vibeke Flemmer:

“Så blev en livslang drøm omsider opfyldt – Bloomsday i Dublin. Vores formand John Christiansen havde inviteret (dog med brugerbetaling) til en usædvanlig uge, som bød på alt, hvad en Ulysses aficionados hjerte kan begære.

John havde arrangeret et væld af aktiviteter og draget nytte af sine mange irske forbindelser. Vi var på litterære vandringer krydret med oplæsning af udvalgte steder fra romanen, naturligvis med den autentiske, irske musikalske tone og den skønne bløde t-lyd. Vi var på biltur med private guide, som spillede, sang og reciterede undervejs – inden et brag af en afslutning i Martello Tower.

Men vi måtte også selv yde et bidrag til festlighederne. Hos Sweney’s deltog vi i en læsegruppe, hvor folk dumpede ind, og som uanset forudsætninger deltog i oplæsning af værket. Det gav en fantastisk god fornemmele af den flydende strøm af ord, som værket består af.

Vi så to opførelser af Ulysses. Den ene var Mollys monolog, som blev spillet på et cafeteater. Scenen bestod af en stor seng, hvor en uimodståelig Molly leverede en intens og medlevende fremførelse. Den anden forestilling i Abbey theatre var en opsigtsvækkende opsætning, hvor publikum sad helt tæt på scenen. Otte skuespillere klovnede, spillede dukketeater, agerede kabaret og operette. Spændende og anderledes.

Selve Bloomsday var pakket med arrangementer og en formand iført sit bedste Bloomsday puds: Morgenmad i James Joyce Centret – naturligvis med nyrer og Buck Mulligan i gul slåbrok, en Bloomsday vandring til bl.a. Eccles St. og Joyce’s alma mater, en tur med the Bloomsday Bus iført boater og afternoon tea med smålumre varieténumre. Vi afsluttede dagen med en skøn tur til Howth.

Heldigvis fandt vi også stunder til pubbesøg, og nå ja, udsalg hos Arnotts.

Stor tak til John for et fremragende arrangement. Det er ikke sidste gang, at jeg fejrer Bloomsday i Dublin.”

Lise Lotte Frederiksen:

“Tak for en meget inspirerende Dublinrejse.

Det er jo luksus at deltage i en rejse arrangeret af formanden for JoyceSelskabet. En uge fuld af udvalgte oplevelser, nogle specialdesignet til os. Andre udvalgt fra Bloomsday programmet, som er omfattende og varieret.

Særligt nød jeg særudflugten med en af “the seaside girls”, der sang, læste og fortalte undervejs.
Og jeg nød pubberne og turen til den magiske Glasnevin Cemetery. Et helt særligt sted, hvor historien lever. Og selvfølgelig en tur på The Gravediggers bagefter.

Tak til John for en spændende tur – arrangeret af en mand, der kender og elsker sin by. “